Telecí ledvinky nakrájené na tenké plátky, rychle orestovány na oleji a česneku, jsou nejen vynikající, ale i neuvěřitelně jednoduché na přípravu. Připravte je své rodině jako večeři o všedním dni a uvidíte, jak si pochutnají!
Ingredience
- 500 g telecích ledvinek, ořezaných a nakrájených na plátky
- 1 nebo 2 stroužky česneku, oloupané a mírně rozdrcené
- bílé víno
- olivový olej
- sůl a pepř
- snítka čerstvé petrželky, jemně nasekaná
- 1-2 sardelových filetů, rozmačkaných s kouskem másla (volitelně)
Postup
- Chcete-li z ledvinek odstranit případné výrazné chutě, namočte je do vody s pár kapkami citronové šťávy nebo octa asi na hodinu u menších ledvinek, na dvě hodiny u větších.
- Přendejte je do cedníku a nechte pár minut okapat.
- Ve velké pánvi orestujte stroužky česneku na olivovém oleji na mírném ohni, dokud na okrajích nezhnědnou.
- Odstraňte a zlikvidujte.
- Zvyšte plamen na vysokou teplotu a přidejte nakrájené ledvinky.
- Zprudka je orestujte, občas prohoďte a dochuťte solí a pepřem, poté přidejte jen kapku bílého vína.
- Pokud používáte, přidejte sardelovo-máslovou pastu úplně na závěr a nechte ji rozpustit ve šťávě z vaření.
- Vypněte oheň a vmíchejte nasekanou petrželku.
- Podávejte ihned, posypané nasekanou petrželkou, doplněné rýží na másle nebo bramborovou kaší, chcete-li.