Restované telecí ledvinky na víně

Restované telecí ledvinky na víně

Telecí ledvinky nakrájené na tenké plátky, rychle orestovány na oleji a česneku, jsou nejen vynikající, ale i neuvěřitelně jednoduché na přípravu. Připravte je své rodině jako večeři o všedním dni a uvidíte, jak si pochutnají!

Ingredience

  • 500 g telecích ledvinek, ořezaných a nakrájených na plátky
  • 1 nebo 2 stroužky česneku, oloupané a mírně rozdrcené
  • bílé víno
  • olivový olej
  • sůl a pepř
  • snítka čerstvé petrželky, jemně nasekaná
  • 1-2 sardelových filetů, rozmačkaných s kouskem másla (volitelně)

Postup

  1. Chcete-li z ledvinek odstranit případné výrazné chutě, namočte je do vody s pár kapkami citronové šťávy nebo octa asi na hodinu u menších ledvinek, na dvě hodiny u větších.
  2. Přendejte je do cedníku a nechte pár minut okapat.
  3. Ve velké pánvi orestujte stroužky česneku na olivovém oleji na mírném ohni, dokud na okrajích nezhnědnou.
  4. Odstraňte a zlikvidujte.
  5. Zvyšte plamen na vysokou teplotu a přidejte nakrájené ledvinky.
  6. Zprudka je orestujte, občas prohoďte a dochuťte solí a pepřem, poté přidejte jen kapku bílého vína.
  7. Pokud používáte, přidejte sardelovo-máslovou pastu úplně na závěr a nechte ji rozpustit ve šťávě z vaření.
  8. Vypněte oheň a vmíchejte nasekanou petrželku.
  9. Podávejte ihned, posypané nasekanou petrželkou, doplněné rýží na másle nebo bramborovou kaší, chcete-li.
Orestované telecí vnitřnosti na víně, servírované na talíři a posypané petrželkou.
www.memoriediangelina.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.