Tyto lepkavé jehněčí kotlety pečené v troubě jsou velmi jednoduché a jako bonus neuvěřitelně lahodné. Rozhodně je vyzkoušejte!
Ingredience
- 1,2 kg jehněčích kotlet
- 2 polévkové lžíce třtinového cukru 35
- 2 polévkové lžíce sójové omáčky
- 140 g rajčatové omáčky
- 1 lžička sušeného zázvoru
- 1 lžička soli
- 2 polévkové lžíce octa
Postup
- Pokud jsou vaše kotlety moc tučné, možná budete chtít přebytek tuku oříznout.
- Trochu tuku nechte, protože udrží kotlety vlhké a dodá chuť.
- Vložte kotlety do velké zapékací mísy.
- Všechny zbývající ingredience smíchejte dohromady v malé misce nebo džbánu.
- Kotlety přelijte marinádou, dvě hodiny chlaďte v lednici a po hodině kotlety obraťte.
- Pokud máte málo času, můžete zkrátit dobu marinování, čím déle, tím lépe, takže přes noc by to bylo nejlepší, pokud máte čas.
- Zahřejte troubu na 160 stupňů Celsia.
- Zapékací mísu přikryjte alobalem a pečte v troubě 45 minut.
- Odstraňte alobal z pekáče a zvyšte teplotu na 200 stupňů Celsia.
- Kotlety otočte.
- V této fázi by kotlety měly být měkké, omáčka bude docela řídká, ale zhoustne.
- Kotlety vraťte do trouby a pečte dalších 15 minut.
- Jehněčí kotletky podávejte s bramborovou kaší/květákovým pyré a zelenou zeleninou, nezapomeňte je polít lahodnou omáčkou.