Na první pohled spojení netradičních ingrediencí, které ale dělá z této pomazánky opravdu výjimečný gurmánský zážitek. Natřená na krekry může být skvělým zpestřením na domácí oslavy či večírky.
Ingredience:
- 400 g červeného zelí
- 1 cibule
- 250 ml jablečného džusu
- 200 g smetanového sýra
- 2 PL červeného vinného octa
- 1 PL slunečnicového oleje
- 1 PL borůvkové nebo brusinkové marmelády
- Několik kapek čerstvé citronové šťávy
- sůl, pepř
- čerstvá petrželka na ozdobu
- slunečnicová semínka na ozdobu
Postup:
- Červené zelí omyjte, očistěte a nakrájejte na proužky.
- Oloupejte a nadrobno nakrájejte cibuli.
- Na slunečnicovém oleji lehce osmahněte cibuli a zelí.
- Osolte, opepřete, pokapejte octem a jablečnou šťávou, přikryjte a vařte přibližně 20 minut.
- Nechte vychladnout.
- Červené zelí slijte, tekutinu z vaření si ponechte.
- Zelí rozmixujte společně se smetanovým sýrem, marmeládou a citronovou šťávou.
- V případě potřeby přidejte trochu tekutiny z vaření.
- Ozdobte slunečnicovými semínky a petrželkou.
Tuto pomazánku můžete podávat na rozmanitém čerstvém či opečeném pečivu.
Pomazánka z červeného zelí chutná skvěle nejen s pečivem, ale také s nejrůznějšími tyčinkami, krekry či preclíky. Načerpejte inspiraci z našich receptů na slané pečivo!