Pomazánka s červeným zelím

Pomazánka s červeným zelím
Příprava: 10 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 4

K přípravě pomazánky nemusíte vždy používat zelí nakládané, lze ji připravit i z čerstvého. Pouze musíte při přípravě počítat s časem, který je nutný k podušení zelí.

Ingredience:

  • 400 g červeného zelí
  • 1 cibule
  • 1 PL olivového oleje
  • 2 PL červeného vinného octa
  • 200 ml jablečné šťávy
  • 2 PL mletých vlašských ořechů
  • 200 g smetanového sýra
  • citronová šťáva
  • sůl
  • pepř
  • semínka (slunečnicová, lněná, sezamová) na ozdobu
  • čerstvé bylinky na ozdobu

Postup:

  1. Červené zelí očistěte, omyjte a nakrájejte na tenké proužky.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  3. Obojí společně osmahněte na rozpáleném oleji a dochuťte solí a pepřem.
  4. Podlijte červeným vinným octem a jablečnou šťávou.
  5. Společně duste přibližně 20 minut.
  6. Poté červené zelí sceďte.
  7. Vývar nevylévejte, červené zelí nechte vychladnout.
  8. Následně zelí rozmixujte společně s mletými ořechy, smetanovým sýrem a citronovou šťávou.
  9. V případě potřeby přidejte trochu vývaru z červeného zelí a dochuťte kořením.
  10. Ozdobte rozmanitými semínky a čerstvými bylinkami.

Pomazánku z červeného zelí podávejte s čerstvým pečivem.

Krajíce chleba namazené pomazánkou s červeným zelím.
zdroj: bosskitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.