Velmi jednoduchý recept pouze z několika málo ingrediencí. Jejich chuť se následně skvěle snoubí a činí z tohoto salátu skvělou osvěžující pochoutku.
Ingredience:
- 2 salátové okurky
- 1 červená cibule
- 1 šálek bílého octa
- 1/2 šálku vody
- 1/2 šálku krystalového cukru
- 2 PL čerstvého kopru
- 1 čajová lžička soli
Postup:
- Okurky omyjte a nakrájejte na tenké plátky.
- Cibuli oloupejte a též nakrájejte na tenké plátky.
- Plátky okurky ve velké míse osolte a nechte hodinu vypotit.
- Následně tekutinu slijte a okurky promíchejte s plátky cibule.
- V malém hrnci smíchejte cukr, ocet a vodu a míchejte, dokud se nerozpustí a tekutina nezíská čirý nádech, přibližně 3-5 minut.
- Zálivku nalijte na okurky a cibuli.
- Vmíchejte nadrobno pokrájený kopr.
- Mísu přikryjte potravinovou fólií a dejte na hodinu do chladničky.
Takto připravený okurkový salát chutná skvěle jako příloha ke grilovanému masu.
Salátové okurky nejsou oblíbeným druhem okurek. Milujete nakládačky? Připravte si z nich skvělou okurkovou omáčku.