Specifickou chuť této polévce dodávají nejen ředkvičky, ale rovněž zázvor, citronová šťáva, jogurt a rýže. Vyzkoušejte, uvidíte, že vám zachutná!
Ingredience:
- 2 svazky ředkviček
- 3 šalotky
- 6 šálků kuřecího vývaru
- 1/2 šálku obyčejného jogurtu
- 1/4 šálku dlouhozrnné rýže
- 1 čajová lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 1 PL citronové šťávy
- 3 PL másla
- čerstvě nasekaná petrželka na ozdobu
- sůl
- pepř
Postup:
- V hrnci rozpusťte máslo, přidejte nakrájenou šalotku a restujte, dokud nezměkne.
- Přilijte kuřecí vývar, přidejte sůl, pepř, na čtvrtky nakrájené ředkvičky a rýži.
- Hrnec přiklopte pokličkou a vařte na mírném ohni přibližně 20 minut, dokud ředkvičky a rýže nezměknou.
- Směs přendejte do kuchyňského robota a zpracujte do hladka.
- Vraťte pyré zpět do hrnce a vmíchejte zázvor, citronovou šťávu a jogurt.
- Na závěr polévku ještě jednou zahřejte.
Tato ředkvičková polévka se nejčastěji servíruje s nasekanou pažitkou a čerstvým pečivem.
Tato ředkvičková polévka chutná znamenitě s čerstvými domácími bagetami!