Polévka s ředkvičkovými listy

Polévka s ředkvičkovými listy

Při přípravě této varianty polévky využijete překvapivě i ředkvičkové listy. Jejich chuť se zde skvěle snoubí s bazalkou a pažitkou.

Ingredience:

  • 3 svazky ředkviček
  • 2/3 šálku ředkvičkových listů
  • 2 šalotky
  • 1 brambor
  • 3 šálky kuřecího vývaru
  • 1/2 šálku mléka
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 1/4 šálku nasekaných lístků čerstvé bazalky
  • 3 PL nasekané čerstvé pažitky
  • 1 čajová lžička citronové kůry
  • 1 PL citronové šťávy
  • 1 stroužek česneku
  • 3 PL másla
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Ve velkém hrnci rozpusťte máslo a přidejte do něj nakrájenou šalotku.
  2. Za občasného míchání nechte šalotku zesklovatět, přibližně 3 minuty.
  3. Přidejte na čtvrtky nakrájené ředkvičky a brambory, vše osolte a opepřete.
  4. Za častého míchání vařte přibližně 5 minut.
  5. Přilijte kuřecí vývar a mléko a přiveďte k varu a následně vařte, dokud zelenina nezměkne, přibližně 15 minut.
  6. V mezidobě si v míse smíchejte nakrájené ředkvičkové listy, bazalku, pažitku, olej, citronovou kůru a šťávu, a prolisovaný česnek.
  7. Takto vytvořené ředkvičkové pesto dejte stranou.
  8. Polévku přendejte do kuchyňského robota a rozmixujte ji do podoby krému.
  9. Polévku následně uložte na alespoň 2 hodiny do ledničky.
  10. Před podáváním polévku dochuťte zeleným ředkvičkovým pestem a ozdobte plátky ředkviček.

Ředkvičková polévka s natí chutná skvěle především s čerstvým pečivem.

Polévka s ředkvičkovými listy, bazalkou a pažitkou
zdroj: rachaelraymag.com

Skvělým pomocníkem nejen pro přípravu ředkvičkových krémů je kuchyňský robot. Pokud nevíte, jak si elektrický šlehač s mixérem vybrat, podívejte se na náš velký srovnávací test.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.