Kombinace chuti a aroma je díky ředkvičkám, šunce, kopru a muškátovému oříšku v tomto receptu naprosto dokonalá.
Ingredience:
- 1 svazek ředkviček
- 300 g moučných brambor
- 2 mrkve
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 500 ml zeleninového vývaru
- 125 g smetany
- 250 g šunky
- 2 PL řepkového oleje
- 1 PL nasekaného kopru
- strouhaný muškátový oříšek
- sůl, pepř
Postup:
- Omyjte a oloupejte brambory a mrkev.
- Oloupejte cibuli a česnek, cibuli nakrájejte na čtvrtky, brambory a mrkev na větší kousky
- Všechnu připravenou zeleninu vložte do kuchyňského robota.
- Mírně rozmixujte, přidejte cibuli a česnek a znovu rozmixujte.
- Zeleninu přendejte do mísy.
- Do hrnce dejte rozehřát olej a následně do něj přidejte rozmixovanou zeleninu.
- Za stálého míchání směs zeleniny několik minut restujte.
- Přilijte zeleninový vývar a smetanu a poté vařte na nízkou teplotu přibližně 15 minut.
- V mezidobě očistěte, omyjte a nakrájejte na tenké plátky ředkvičky a šunku.
- Polévku v hrnci rozmixujte do hladké konzistence pomocí ponorného mixéru.
- Na závěr přidejte do polévky kopr, muškátový oříšek, sůl a pepř a krátce povařte.
Polévku podávejte ozdobenou plátky ředkvičky a šunkou.
Dodejte vašemu tělu po zimě energii polévkami připravenými z jarní zeleniny. Jarní polévky jsou nejen zdravé a chutné, ale díky krásně barevné.