Ředkvičkový krém s koprem

Ředkvičkový krém s koprem

Kombinace chuti a aroma je díky ředkvičkám, šunce, kopru a muškátovému oříšku v tomto receptu naprosto dokonalá.

Ingredience:

  • 1 svazek ředkviček
  • 300 g moučných brambor
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 125 g smetany
  • 250 g šunky
  • 2 PL  řepkového oleje
  • 1 PL nasekaného kopru
  • strouhaný muškátový oříšek
  • sůl,  pepř

Postup:

  1. Omyjte a oloupejte brambory a mrkev.
  2. Oloupejte cibuli a česnek, cibuli nakrájejte na čtvrtky, brambory a mrkev na větší kousky
  3. Všechnu připravenou zeleninu vložte do kuchyňského robota.
  4. Mírně rozmixujte, přidejte cibuli a česnek a znovu rozmixujte.
  5. Zeleninu přendejte do mísy.
  6. Do hrnce dejte rozehřát olej a následně do něj přidejte rozmixovanou zeleninu.
  7. Za stálého míchání směs zeleniny několik minut restujte.
  8. Přilijte zeleninový vývar a smetanu a poté vařte na nízkou teplotu přibližně 15 minut.
  9. V mezidobě očistěte, omyjte a nakrájejte na tenké plátky ředkvičky a šunku.
  10. Polévku v hrnci rozmixujte do hladké konzistence pomocí ponorného mixéru.
  11. Na závěr přidejte do polévky kopr, muškátový oříšek, sůl a pepř a krátce povařte.

Polévku podávejte ozdobenou plátky ředkvičky a šunkou.

Polévka s ředkvičkami a koprem
zdroj: monsieur-cusine.com

Dodejte vašemu tělu po zimě energii polévkami připravenými z jarní zeleniny. Jarní polévky jsou nejen zdravé a chutné, ale díky krásně barevné.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.