Výborná polévka pikantní chuti, která může být součástí oběda i zdravou večeří.
Ingredience:
- 2 svazky ředkviček
- 2 šálky vody
- 1/4 čajové lžičky indického koření Garam masala
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1/2 čajové lžičky černého pepře
- čerstvý koriandr
Postup:
- Nejprve ředkvičky omyjte a nakrájejte na plátky.
- Do hrnce následně vložte plátky ředkviček, prášek garam masala a vodu.
- Ředkvičky vařte, dokud nezměknou.
- Následně směs odstavte ze sporáku a nechte vychladnout.
- Po vychladnutí směs rozmixujte a propasírujte přes sítko.
- Scezenou směs smíchejte s potřebným množstvím vody a pepře.
- Polévku ještě několik minut povařte.
Tato ředkvičková polévka se podává ozdobená plátky ředkviček a lístky koriandru.