Polévka s ředkvičkami nemusí mít vždy pouze růžovou barvu. Přesvědčte se o tom prostřednictvím tohoto receptu!
Ingredience:
- 4 šálky ředkvičkové natě
- 4 šálky kuřecího vývaru
- 1 cibule
- 2 brambory
- 1/3 šálku šlehačky
- 2 PL másla
- sůl, pepř
- 5 ředkviček na ozdobu
Postup:
- Máslo rozpusťte ve větším hrnci, vmíchejte na kostičky nakrájenou cibuli a restujte ji do měkka.
- Přimíchejte na plátky nakrájené brambory a pokrájené ředkvičkové listy, chvilku poduste.
- Přilijte kuřecí vývar, přiveďte k varu a následně na mírném ohni vařte přibližně 30 minut.
- Nechte polévkovou směs mírně zchladnout a přendejte ji do kuchyňského robota.
- Rozmixujte do hladka.
- Vraťte krém zpět do hrnce a vmíchejte šlehačku.
- Vařte a míchejte, dokud se směs dobře nespojí.
Tato lahodná ředkvičková polévka se podává ozdobená plátky ředkviček.