Na tento vydatný a elegantní salát potřebujete pouhých 6 ingrediencí a výsledkem bude naprosto luxusní záležitost, kterou si zamiluje celá vaše rodina.
Ingredience
- 500 g mrkve, oloupané, podélně rozpůlené a nakrájené na 8 cm kousky
- 7 lžic extra panenského olivového oleje
- 3/4 šálku francouzské zelené (Le Puy) čočky
- 1 šálek nakrájené okurky
- 1/4 šálku nasekaného kopru
- sůl
- pepř
- 1/2 šálku rozdrobeného sýra feta
Postup
- Předehřejte troubu na 230°Celsia.
- Na plech promíchejte mrkev se 2 lžícemi olivového oleje a pečte do změknutí, asi 30 minut.
- Seškrábejte do velké servírovací mísy.
- Mezitím v malém hrnci vroucí vody uvařte čočku do al dente, asi 15 minut.
- Dobře sceďte.
- Přidejte k mrkvi čočku spolu s okurkou, koprem a 2 lžícemi oleje; dochuťte solí a pepřem.
- V mixéru rozmixujte fetu se 2 lžícemi vody a zbylými 3 lžícemi oleje do hladka.
- Osolte.
- Salát zalijte dresinkem a podávejte.
Vyzkoušejte také naše zdravé recepty na pomazánky s červenou čočkou, které jsou plné proteinů a vitamínů.