Vietnamské smažené rolky Nem Ran

Vietnamské smažené rolky Nem Ran

Vietnamské smažené jarní závitky jsou krásně křupavé zvenku a uvnitř vás překvapí lahodná náplň. Tento pokrm patří mezi tradiční vietnamská jídla a my vám přinášíme tipy, jak si je hravě můžete připravit i vy.

Ingredience

  • 14 g sušených hub Jidášovo ucho
  • 50 g sušených skleněných nudlí
  • 27 g syrových oloupaných krevet
  • 300 g mletého vepřového masa
  • 100 g fazolových klíčků
  • 30 g mrkve, nakrájené na nudličky julienne
  • 2 a 1/2 lžíce nasekané ​​šalotky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 a 1/2 lžičky černého pepře
  • 1 čajová lžička rybí omáčky
  • 2 střední až velká vejce
  • 1 šálek vody
  • 1/8 lžičky rýžového octa
  • 16-18 rýžového papíru na jarní závitky
  • olej na smažení

Postup                                       

  1. Namočte sušené houby do horké vody na 5 minut, poté je nakrájejte na proužky julienne.
  2. Skleněné nudle namočte do vody pokojové teploty asi na 20 minut.
  3. Jakmile změknou, nakrájejte je na kratší kousky, asi 5 až 7 cm dlouhé.
  4. Nakrájejte krevety na menší kousky.
  5. Do mixéru vložte kousky krevet a mleté ​​vepřové maso.
  6. Poté přidejte houby, fazolové klíčky, mrkev, skleněné nudle, šalotku, sůl, pepř a rybí omáčku a vše promixujte.
  7. Poté přidejte 2 vejce a dobře promíchejte.
  8. Do malé misky přidejte asi 1 šálek vody a pár kapek rýžového octa (asi 1/8 čajové lžičky).
  9. Dejte rýžový papír na čistou desku a konečky prstů ho navlhčete trochou vody z misky.
  10. Jakmile je papír poddajný, položte do horní části asi 2 a ½ polévkové lžíce náplně.
  11. Náplň vytvarujte do tvaru kulatiny, poté levou a pravou stranu rýžového papíru přeložte přes náplň.
  12. Sklopte horní část papíru a poté jej srolujte od sebe.
  13. Pokračujte v přípravě závitků, dokud nespotřebujete veškerou náplň.
  14. Zahřejte pánev na střední teplotu.
  15. Jakmile je pánev horká, rozehřejte velké množství oleje.
  16. Když je olej horký, přidejte jarní závitky a smažte v jedné vrstvě.
  17. Po přidání závitků budete možná muset mírně zvýšit plamen, aby byl olej horký a probublával.
  18. Smažte 4-5 minut, dokud není vnější část lehce zlatavá, otočte jednou nebo dvakrát.
  19. Přeneste na drátěný stojan nebo krátce položte na papírový ručník, aby absorboval přebytečný olej.
  20. Rolky nechte 5-10 minut vychladnout.
  21. Poté olej znovu rozehřejte na středním ohni a závitky smažte podruhé.
  22. Tentokrát použijte o něco vyšší teplotu než poprvé.
  23. Smažte 2–3 minuty, dokud není vnější strana sytě zlatá a křupavá.
  24. Před podáváním přendejte na drátěný rošt nebo krátce položte na papírový ručník, aby absorboval přebytečný olej.
  25. Dobrou chuť!
Smažené závitky servírované na oválném talíři s vedle položenou zálivkou.
www.delightfulplate.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.