Betelové závitky Bo La Lot s hovězím

Betelové závitky Bo La Lot s hovězím

Mleté hovězí maso zabalené do betelových listů je skvělý vietnamský předkrm, který je perfektní ke sdílení s přáteli a rodinou.

Ingredience

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 2 lžičky kari
  • 1 lžička krystalového cukru
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička soli
  • 1 polévková lžíce rybí omáčky
  • 2 nasekané stroužky česneku
  • 1 nasekaná šalotka
  • 1 nasekaný stonek citronové trávy   
  • 40 betelových listů (seženete např. v Sapě)

Postup                                       

  1. Nastavte si troubu na grilování a předehřejte ji.
  2. Přidejte všechny ingredience na závitky do velké mísy.
  3. Promíchejte rukama a nechte marinovat 10 minut.
  4. Položte betelový list naplocho na talíř matnou stranou nahoru.
  5. 1–2 lžíce masa stočte do tvaru malé klobásy a přidejte na list.
  6. Maso umístěte blíže k špičaté straně listu.
  7. Rolujte závitky tak jako byste rolovali vaječné závitky.
  8. Závitky dejte na špejle.
  9. Tento postup opakujte, dokud vám nedojde maso nebo listy betelu.
  10. Špejle dejte na plech pokrytý alobalem.
  11. Pečte 6–8 minut a obracejte je každé 2 minuty, aby se listy nepřipálily.
  12. Nezapomeňte umístit plech na pečení do horní třetiny trouby.
  13. Podávejte hned po dopečení.
Betelové rolky plněné mletým hovězím masem servírované na talíři s vedle položenou zeleninou.
www.cooking-therapy.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.