Rýžové závitky s vepřovou náplní

Rýžové závitky s vepřovou náplní

Ať tyto jednoduché vietnamské rolky připravíte pro rodinu nebo jako pohoštění na party, budou prostě nezapomenutelné! Z náplně z čerstvých bylinek, vepřového bůčku a vepřové kůže budete nadšeni.

Ingredience

Na vepřové maso:

  • 700 g vepřového bůčku
  • 1/2 lžíce pepře
  • 2 lžíce soli
  • 1/2 lžíce kuřecího bujónu
  • 2 lžíce ústřicové omáčky
  • 1/2 lžíce světlé sójové omáčky
  • 4 stroužky česneku, jemně nasekané

Na vepřovou kůži:

  • 500 g strouhané vepřové kůže
  • 1 polévková lžíce soli
  • 1 a 1/2 lžíce octa
  • voda

Na závitky:

  • 150 g jasmínové rýže
  • 1 a 1/2 polévkové lžíce soli nebo podle chuti
  • 2 lžíce oleje na smažení
  • rýžový papír
  • máta
  • perilla
  • ledový salát
  • koriandr

Postup                                       

  1. Vepřový buček (nakrájený na kousky o velikosti 1 cm) namarinujte ve světlé sojové omáčce, ústřicové omáčce, soli, kuřecím bujónu, česneku a pepři po dobu nejméně 20 minut.
  2. Nastrouhanou vepřovou kůži 2krát omyjte ve studené vodě, abyste odstranili nečistoty, poté na 10 minut namočte do nové dávky vody s octem a solí.
  3. Slijte a osušte ji.
  4. Rýži opražte do zlatova na mírném ohni a poté ji nechte vychladnout.
  5. Pomocí kuchyňského robotu rozemelte opečenou rýži na jemno tak, aby připomínala prášek.
  6. Na středním až vysokém ohni přidejte do pánve olej a marinované maso na něm restujte 5 minut z každé strany nebo dokud nebude propečené a zlaté.
  7. Každý kus vyjměte a nakrájejte na tenké proužky o velikosti 5 mm.
  8. Nastrouhanou vepřovou kůži smíchejte s rýžovým práškem, nakrájeným masem a solí.
  9. Volitelně ještě vmíchejte omáčku vzniklou z masa na pánvi.
  10. Připravte si všechny ingredience na závitky na dosah ruky.
  11. Budete také potřebovat misku horké vody a dva talíře větší než rýžový papír.
  12. Papír rychle ponořte do horké vody tak, aby byl celý zakryt vodou, poté ho položte na talíř.
  13. Když změkne, dejte na něj bylinky směrem ke spodní polovině papíru.
  14. Na bylinky nandejte vepřovou směs tak, aby je přidržela.
  15. Nedávejte příliš mnoho náplně, jinak se vám závitky budou obtížněji balit.
  16. Vytáhněte spodní část rýžového papíru nahoru tak, aby pokryla náplň.
  17. Přeložte obě strany, dokud mezi přeloženými stranami a náplní nebude mezera.
  18. Rolujte odspodu nahoru až do konce a pevně zatlačte, aby se vytvořil pevný závitek.
  19. Podávejte čerstvé s vietnamskou omáčkou!
Rýžové závitky plněné vepřovým bůčkem a vepřovou kůží servírované na salátu s vedle položenými nudlemi a omáčkou.
www.wokandkin.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.