Určitě uvítáte rychlou a snadnou přípravu tohoto receptu plného křupavé zeleniny a čerstvé mozzarelly. Když k tomu ještě připíšeme jednoduchý domácí dresink, máme o chutný pokrm postaráno.
Může to být skvělá příloha třeba k vepřové masu, případně si k tomu zkuste připravit recepty na pečené kuře.
Ingredience:
Na salát:
- 600 g těstovin (ideálně fusilli nebo penne)
- 1 nakrájená červená paprika
- 1/2 tence nakrájené cukety
- 250 g rozpůlených cherry rajčat
- 5 najemno nakrájených šalotek
- 1 nakrájená banánová paprika
- 50 g zelených oliv
- 50 g černých oliv
- 80 g strouhaného parmazánu (pokud nemáme, použijeme jakýkoliv tvrdý sýr)
- 175 g nakrájených čerstvých mozzarellových kuliček
- 1 hrst nasekané čerstvé petrželky
Na zálivku:
- 50 ml octa z bílého vína
- 1/2 lžičky jemné mořské soli
- 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 1/2 lžičky sušeného oregana
- 100 ml extra panenského olivového oleje
Postup:
- Přivedeme k varu velký hrnek osolené vody a uvaříme v něm těstoviny přesně podle návodu na obalu. Přecedíme, propláchneme studenou vodu a necháme na cedníku odkapat.
- Mezitím si připravíme zálivku, aby chvilku odležela.
- Do misky dáme ocet z bílého vína, mořskou sůl, mletý černý pepř, oregano, olivový olej a ruční metlou šleháme, dokud se vše nespojí.
- Necháme asi 15 minut odstát a poté přisypeme odkapané těstoviny. Důkladně promícháme, aby se zálivka dostala opravdu všude.
- Vmícháme papriku, cuketu, rajčata, šalotky, olivy, parmazán, mozzarellu a petrželku.
- Naposledy promícháme a můžeme servírovat.