Tento recept si zamilují všichni, kdo mají rádi ryby a jiné vodní pochoutky. S těstovinami a zeleninou tvoří vynikající pokrm plný zdraví prospěšných surovin.
Ingredience:
Na salát:
- 250 g celozrnných těstovin penne
- 3 stonky řapíkatého celeru
- 1 šálek mraženého zeleného hrášku
- 190 g tuňáka z konzervy (v olivovém oleji)
- 1 malá červená cibule nebo 1/2 větší
Na krémovou omáčku:
- 1 zralé avokádo (v obchodech je označeno jako Ready to eat)
- 1 kelímek řeckého jogurtu
- 3 snítky nakrájeného kopru
- Šťáva z 1/2 chemicky neošetřeného citronu
- 1 polévková lžíce dijonské hořčice
- 2 stroužky prolisovaného česneku
- 1 lžička chilli vloček
- Sůl a mletý černý pepř podle chuti
Postup:
- Řapíkatý celer nakrájíme na tenké plátky. Hrášek musíme před použitím rozmrazit.
- Cibuli očistíme a rozkrájíme na tenké plátky.
- Těstoviny uvaříme podle pokynů, které jsou vždy uvedené na obalu, potom přecedíme a necháme vychladnout.
- Do nádoby kuchyňského robota dáme všechny suroviny na omáčku/dresink a mixujeme tak dlouho, dokud nejsou hladké a dobře promíchané.
- Ochutnáme a podle potřeby ještě osolíme, případně můžeme přidat i pepř nebo chilli, záleží, jak máme rádi kořeněné.
- Vychladlé těstoviny přesypeme z cedníku do velké mísy, zalijeme dresinkem a důkladně promícháme, aby se omáčka dostala opravdu všude.
- Pak už jen stačí rozdělit do misek a můžeme servírovat.