Tento rajčatový salát s kukuřicí je ideální pro letní měsíce, kdy jsou k dispozici sezónní druhy zeleniny v té nejlepší kvalitě. Limetková šťáva v kombinaci s medem zajistí vynikající chuť.
Ingredience:
Na salát:
- 1 sáček těstovin (ideálně malá kolínka)
- 1 hrnek půlených cherry rajčat
- 1 hrnek na kostičky nakrájené cukety
- 3/4 hrnku čerstvé kukuřice (může být i rozmrazená)
- 2 jarní cibulky nakrájené na tenké plátky
- 1 paprička jalapeňos bez semínek nakrájená najemno
- 1 hrnek rozdrobeného balkánského sýra
- 1/4 hrnku nakrájeného čerstvého koriandru
- Sůl podle chuti
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
Na zálivku:
- 1/4 hrnku čerství limetkové šťávy
- 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 lžíce medu
- 1 lžička sušeného chilli
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/4 lžičky česnekového prášku
Postup:
- Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, poté přecedíme a propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Dáme okapat.
- Ve velké servírovací míse promícháme rajčata, kukuřici, cuketu, jarní cibulku, jalapeňos, koriandr a promícháme.
- Přidáme vychladlé těstoviny, rozdrobený balkánský sýr a znovu zamícháme.
- Osolíme a opepříme. Potom smícháme všechny suroviny na zálivku a přilijeme do mísy.
- Důkladně mícháme, dokud se vše pěkně nespojí.
- Podle potřeby ještě dochutíme solí či pepřem a dáme aspoň na 2 hodiny vychladit.
- Servírujeme vždy vychlazené.