Urodilo se vám letos víc ovoce než jste čekali a nevíte co s tím?
Rozhodně se svých zásob nezbavujte.
Máme pro vás skvělé recepty s broskvemi v 7 různých variantách.
Od buchty, přes kompot až po Sangrii!
Užijte si to!
Naše recepty
Další způsoby, jak využít broskve
- Připravte si z broskví a čerstvé zeleniny studenou polévku.
- Ogrilujte je, aby krásně zkaramelizovaly a získaly lehce kouřovou chuť. Poté je přidejte do zeleninového salátu nebo je podávejte se zmrzlinou či zamíchejte do koktejlů .
- Připravte si z nich domácí chutney. To pak můžete rozetřít třeba na grilovaný sýr.
- Zabalte broskve do pancetty nebo slaniny a opečte je na pánvi. Nebo je zabalte do prosciutta a podávejte za studena.
- Vykouzlete si z broskví luxusní zmrzlinu, doslazenou javorovým sirupem.
- Přidejte čerstvé broskvové pyré do citronové sodovky spolu s kopečkem zmrzliny. Je to lahůdka!
- Jemně povařte broskve v bylinkovém sirupu a vznikne vám skvělý sofistikovaný dezert, který už nemůže být jednodušší.
Broskve už jste zpracovali? Dejte nám o tom vědět do komentářů!