Velmi snadná jogurtová buchta s ovocem. Na tento druh moučníku se hodí téměř každé kyselejší ovoce.
Ingredience
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru
- 200ml bílého jogurtu
- 4 lžíce oleje
- 2ks vajíček
- 1/2 hrnku mléka
- 1 balíček kypřicího prášku
- 1 balíček vanilkového cukru
Postup
- Nejprve v míse vyšlehejte vejce s cukrem.
- Postupně přimíchejte mléko, jogurt, olej.
- V jiné míse smíchejte mouku s kypřicím práškem a vanilkovým cukrem. Sypkou směs zamíchejte do tekuté směsi.
- Vzniklé těsto nalijte na vymazaný a moukou vysypaný plech nebo plech s pečícím papírem.
- Navrch rozprostřete dostatečné množství omytého ovoce (maliny, jahody, broskve, třešně, lesní směs, borůvky,…).
- Dle chuti můžete ještě posypat drobenkou.
- Pečte při 180°C po dobu 35-45 minut.
- Hotovou buchtu nechte vychladnout a poté nakrájenou podávejte.
Vyzkoušejte naše recepty na bezlepkové palačinky. Máme i z jogurtu!