Tato šťavnatá jogurtová bábovka všem, kdo jí ochutnají, vytře chuťové pohárky.
Ingredience
- 200g hladké mouky
- 150g cukru
- 200g bílého jogurtu
- 100g oleje
- 3ks vajec
- 1 balíček kypřícího prášku
- 1 balíček vanilkového cukru
Postup
- Do mísy prosejte mouku a smíchejte s kypřicím práškem. Poté přimíchejte cukr a vanilkový cukr.
- Do jiné mísy dejte vejce, jogurt a olej. Sypké suroviny postupně zamíchejte do tekutých.
- Těsto nalijte do formy na bábovku.
- Pečte při 180°C asi 35-45 minut. Zkoušejte špejlí, zda už je hotová.
- Nechte vychladnout, vyklopte z formy a podávejte.
Nemáme jen buchty! Nahlédněte na naše další recepty z jogurtu, aneb kombinace sladkého a slaného.