Tuto jogurtovou buchtu s kakaem musíte vyzkoušet. Je opravdu jednoduchá, takže ji zvládne i ten, kdo není v pečení tak zběhlý.
Ingredience na těsto
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru
- 0,5dl oleje
- 1,5dl mléka
- 1 balíček kypřícího prášku
- 1 lžička sody
- 400ml jogurtu
- 2 lžíce kakaa holandského typu
- 150g čokolády na vaření
Ingredience na polevu
- 150g čokolády na vaření
- 50g másla
Postup
- V míse smíchejte prosátou mouku s kypřícím práškem, sodou, kakaem a třtinovým cukrem.
- Poté přidejte jogurt, mléko a olej. Promíchejte, prošlehejte a vznikne vám hladké těsto.
- Do těsta poté vmíchejte na kousky nasekanou/nalámanou čokoládu.
- Vzniklé těsto nalijte na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech.
- Pečte při 180°C cca 30 minut.
- Mezitím, co se koláč peče, si ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem na polevu.
- Hotovou buchtu nechte úplně vychladnout a nakonec ji polijte čokoládovou polevou.
- Nechte ztuhnout na chladném místě a poté podávejte.