Cuketový dip s tahini a piniovými oříšky

Cuketový dip s tahini a piniovými oříšky
Příprava: 10 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 1

Jednoduché a lahodné občerstvení pro vaše hosty! Pokud si cuketu ugrilujete den předem, stačí pak hodinu před příjezdem očekávané návštěvy pouze rozmixovat cuketu s dalšími ingrediencemi a máte připravené skvělé pohoštění.

Ingredience

  • 2 velké cukety, nakrájené na čtvrtky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce tahini
  • 1 lžička citronové kůry + 1,5 lžičky citronové šťávy
  • 1/2 stroužku česneku
  • 1 polévková lžíce nasekané čerstvé máty
  • 1/4 šálku opražených piniových oříšků
  • tortilla chipsy, k podávání

Postup                                       

  1. Do velké mísy dejte cuketu a olej; dochuťte solí a pepřem.
  2. Zahřejte gril.
  3. Cukety grilujte do měkka tak, aby byly na některých místech spálené.
  4. Nezapomeňte je každých 5 – 10 minut obracet.
  5. Spálené cukety nechte vychladnout.
  6. Zakryjte a vložte do chladničky až na 1 den.
  7. V kuchyňském robotu rozmixujte cuketu, tahini, citronovou kůru a šťávu a česnek a pořádně promíchejte.
  8. Přendejte dip do misky.
  9. Ozdobte mátou a piniovými oříšky.
  10. Podávejte s tortillovými chipsy.
Pomazánka z cukety s tahini a piniovými oříšky servírovaná v misce s tortilla chipsy.
www.rachaelraymag.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.