Jednoduché a lahodné občerstvení pro vaše hosty! Pokud si cuketu ugrilujete den předem, stačí pak hodinu před příjezdem očekávané návštěvy pouze rozmixovat cuketu s dalšími ingrediencemi a máte připravené skvělé pohoštění.
Ingredience
- 2 velké cukety, nakrájené na čtvrtky
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- 2 lžíce tahini
- 1 lžička citronové kůry + 1,5 lžičky citronové šťávy
- 1/2 stroužku česneku
- 1 polévková lžíce nasekané čerstvé máty
- 1/4 šálku opražených piniových oříšků
- tortilla chipsy, k podávání
Postup
- Do velké mísy dejte cuketu a olej; dochuťte solí a pepřem.
- Zahřejte gril.
- Cukety grilujte do měkka tak, aby byly na některých místech spálené.
- Nezapomeňte je každých 5 – 10 minut obracet.
- Spálené cukety nechte vychladnout.
- Zakryjte a vložte do chladničky až na 1 den.
- V kuchyňském robotu rozmixujte cuketu, tahini, citronovou kůru a šťávu a česnek a pořádně promíchejte.
- Přendejte dip do misky.
- Ozdobte mátou a piniovými oříšky.
- Podávejte s tortillovými chipsy.