Inspirujte se naším receptem na luxusní, barevný salát z 8 vrstev, který se perfektně hodí třeba na letní piknik. Je snadný a vy si ho hravě vyzkouzlíte během chvilky.
Ingredience
- 2 šálky syrových těstovin (mušlí)
- 1 polévková lžíce rostlinného oleje
- 3 šálky nasekaného hlávkového salátu
- 4 natvrdo uvařená velká vejce, nakrájená na plátky
- ¼ lžičky soli
- ⅛ lžičky pepře
- 1 šálek vařené šunky, nakrájené na proužky julienne
- 1 šálek tvrdého salámu, nakrájeného na proužky julienne
- 280 g mraženého hrášku, rozmrazeného
Na dresink:
- 1 šálek majonézy
- ¼ šálku zakysané smetany
- ⅓ šálku nakrájené jarní cibulky
- 2 čajové lžičky dijonské hořčice
Na posypání:
- 1 šálek strouhaného sýra Monterey Jack
- 2-3 lžíce nasekané čerstvé petrželky
Postup
- Uvařte těstoviny podle pokynů na obalu; slijte a opláchněte studenou vodou.
- Zalijte je olejem a promíchejte.
- Dejte hlávkový salát do skleněné salátové mísy, na salát navrstvěte těstoviny a na ty nakrájená vejce.
- Posypte solí a pepřem.
- Dále vrstvěte šunku, salám a poté hrášek.
- Smíchejte majonézu, zakysanou smetanu, jarní cibulku a hořčici.
- Salát přelijte vzniklým dresinkem.
- Pevně zakryjte a dejte do chladu na několik hodin nebo přes noc.
- Před podáváním posypte sýrem a petrželkou.
- Užijte si to!
Řepa se dá využít na mnoho způsobů. Najděte si k řepě tu správnou kombinaci. Doufáme, že si i naše další recepty na saláty z červené řepy oblíbíte!