Tento salát vypadá dokonale, pokud ho naservírujete ve skleněné misce. Připravte si ho asi 8 hodin před podáváním a vaši hosté budou nadšeni!
Ingredience
- 1 hlávkový salát, natrhaný na kousky
- 1 šálek zelené papriky nakrájené na kostičky
- 1 šálek nakrájeného řapíkatého celeru
- 1 šálek cibule nakrájené na kostičky
- 280 g mraženého hrášku, rozmrazeného
- 2 šálky majonézy (lze použít nízkotučnou majonézu)
- 1 lžíce cukru
- 6 plátků slaniny, osmažené dokřupava a rozdrobené
- 3/4 šálku strouhaného čedaru
Postup
- Dejte hlávkový salát na dno čisté salátové mísy.
- Na salát navrstvěte papriku, řapíkatý celeru, cibuli a hrášek v uvedeném pořadí.
- Navrch dejte majonézu, kterou utěsníte zeleninu.
- Vrch posypte cukrem, slaninou a sýrem.
- Před podáváním pevně zakryjte igelitem a dejte na 8 hodin do chladu.