Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou je oblíbeným dezertem nejen do teplejších dní. Zakysaná smetana dodá dezertu osvěžující nádech. Vyzkoušejte!
Ingredience na těsto
- 250g hladké mouky
- 170g cukru
- 4ks vajec
- 100ml mléka/vody
- 100ml oleje
- 1 balíček kypřicího prášku
- 2 lžíce kakaa
Ingredience na pudinkovou náplň
- 1ks vanilkového pudinku v prášku
- 500ml mléka
- 1 pytlík vanilkového cukru
- 1 lžíce cukru
Ingredience na smetanovou náplň
- 3ks zakysané smetany (3 kelímky)
- 2ks vanilkového cukru
- 1 lžíce cukru
Postup
- Nejprve uvařte pudink.
- V míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny. Poté přidejte mléko, olej, mouku s kypřicím práškem a řádně zašlehejte.
- Část těsta vylijte na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech.
- Do druhé části těsta zamíchejte kakao a vylijte na část světlého těsta na plechu.
- Navrch rozprostřete uvařený vanilkový pudink.
- Dejte péct do předem vyhřáté trouby při 180°C po dobu 25 minut – 30 minut.
- Nakonec smíchejte zakysanou smetanu s cukry a dejte odležet do lednice.
- Mezitím nechte vychladnout upečenou buchtu a po vychladnutí navrch naneste zakysanou smetanu.
- Povrch buchty můžete ještě posypat skořicí, čokoládou nebo třeba strouhanou margotkou.
Z pudinku nebo s ním si můžete upéct i výborné vánoční cukroví! Inspirujte se!