Buchta s jablky a pudinkem

Buchta s jablky a pudinkem
Příprava: 30 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 12

Buchta s pudinkem a ovocem je skvělou volbou pro každého, kdo miluje sladko-kyselé dezerty.

Ingredience na těsto

  • 500g polohrubé mouky
  • 250g másla
  • 1ks vajíčka
  • 3 lžíce mléka
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 1 balíček kypřicího prášku

Ingredience na náplň

  • 1,5kg jablek
  • 4 balíčky vanilkového pudinku v prášku
  • 1-3 lžíce moučkového cukru (podle sladkosti jablek)

Postup

  • V míse smíchejte prosátou mouku se změklým máslem, cukrem, mlékem, vajíčkem a kypřicím práškem. Zapracujte do hladkého těsta.
  • Vzniklé těsto rozdělte do 2 částí a dejte do ledničky odpočinout a ztuhnout.
  • Mezitím očistěte jablka a nakrájejte na plátky nebo nastrouhejte nahrubo. Kdo, jak má rád.
  • Do jablek zamíchejte cukr a pudinky v prášku. Můžete přimíchat špetku skořice. Vše dobře promíchejte.
  • Ztuhlé těsto vyndejte z lednice a vyválejte nejdříve první placku. Rozložte ji na vymazaný a vysypaný plech.
  • Navrch rozprostřete jablečnou náplň a poté ji přikryjte druhou vyválenou plackou těsta.
  • Dejte péct do předehřáté trouby na 180°C a pečte dozlatova.
  • Hotovou buchtu nechte vychladnout a poté nakrájenou podávejte.
  • Koláč s pudinkem a jablky krájíme až po vychladnutí.
Buchta s jablíčky a pudinkem posypaná cukrem.
Zdroj: bohoys.com

Nejlepší pomocník pro vaše pečení? Nahlédněte na naše recenze na nejlepší ruční šlehače. Pomůžou vám při výběru.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.