Tvarohovo-pudinková buchta

Tvarohovo-pudinková buchta
Příprava: 20 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 12

Tzv. „propadnutá buchta“ je výbornou sladkou tečkou ke kávě nebo čaji. Inspirujte se!

Ingredience na těsto

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 3ks vajec
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 hrnek vlažné vody/mléka
  • 1 hrnek cukru
  • 5 lžic kakaa holandského typu
  • 1 balíček kypřicího prášku

Ingredience na náplň

  • 2ks tvarohu ve vaničce
  • 2ks žloutků
  • 2 lžíce cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1/2 balíčku vanilkového pudinku v prášku

Postup

  • V míse smíchejte vodu/mléko s olejem, celými vajíčky a cukrem. Vyšlehejte a postupně přimíchávejte mouku s kypřícím práškem a kakaem.
  • Vzniklé těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem.
  • Smíchejte ingredience na náplň a pomocí lžíce ji nanášejte na těsto na plechu. Tvarujte kopečky.
  • Buchtu dejte péct do předehřáté trouby na 180°C po dobu 40-45 minut.
  • Po upečení nechte zcela vychladnout a podávejte.
Propadnutá buchtička s tvarohovo-pudinkovou polevou.
Zdroj: diejungskochenundbacken.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.