Bramborová směs s hovězím masem

Bramborová směs s hovězím masem

Jestli se vám zdá tenhle guláš trochu zvláštní, je to zbytečné. Hovězí dodá nezapomenutelnou a zcela jedinečnou chuť a brambory vyzdvihne na vyšší úroveň. Touto pochoutkou potěšíte své blízké i případné návštěvníky.

Ingredience:

  • 1 kg masa na steaky
  • Hrubá mořská sůl podle chuti
  • Mletý černý pepř podle potřeby
  • 1 – 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 středně velké cibule
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 1/4 hrnku rajčatového protlaku
  • 2 lžíce maďarské sladké papriky
  • 1 lžička celého kmínu
  • 4 hrnky hovězího vývaru
  • 1 kg menších brambor

Na ozdobu:

  • Zakysaná smetana
  • Nasekaná čerstvá petržel

Postup:

  • Maso nakrájíme na plátky/steaky. Cibuli očistíme a nasekáma na hrubší kousky. Steaky osolíme, opepříme a zatím odložíme stranou.
  • V hrnci zahřejeme olej a postupně na něm osmažíme všechny steaky z obou stran dokud nezhnědnou, cca 5 minut z každé strany.
  • Takto upravené steaky přeneseme na prkénko a nakrájíme na stejné velké kousky cca 1 x 2 cm.
  • Do hrnce dáme cibuli, ocet a za občasného míchání restujeme asi 5 minut, až bude cibule měkká.
  • Vmícháme rajčatový protlak s kořením a vaříme cca 1 minutu.
  • Přilijeme vývar, přihodíme oloupané a na kostky nakrájené brambory a přivedeme k mírnému varu.
  • Necháme vařit zhruba 30 minut. Jakmile budou brambory měkké, máme hotovo.
  • Nakrájené steaky přihodíme do hrnce i se šťávou, která z nich zůstala na prkénku.
  • Vaříme, aby se maso důkladně prohřálo. Dochutíme solí a pepřem.
  • Servírujeme ozdobené zakysanou smetanou a posypané petrželkou. Kdo chce, může ještě posypat čerstvě mletým pepřem.
Hovězí guláš s bramborem.
Zdroj: https://www.marthastewart.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.