Sladká maďarská směs

Sladká maďarská směs

Každý bramborový guláš je něčím jiný a mnohdy stačí použít jen jinou odrůdu brambor, aby chutnal úplně jinak. Tentokrát jsou to červené brambory, které se postarají o lahodný pokrm.

Ingredience:

  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 800 g uzené klobásy
  • 2 lžíce másla
  • 2 středně velké cibule
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl podle chuti
  • 3/4 lžičky mletého černého pepře
  • 1 a 1/2 lžičky mleté sladké papriky
  • 10 středně velkých červených brambor
  • 1 a 1/2 – 2 hrnky kuřecího vývaru
  • 1 – 2 lžíce nasekané petržele

Postup:

  • Klobásu nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme a nasekáme na jemné plátky.
  • Česnek očistíme a prolisujeme přes lis na česnek. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky cca 2 x 2 cm.
  • Připravíme si středně velký hrnec, dáme do něj rozehřát olej a když je horký, vložíme nakrájenou klobásu. Za stálého míchání necháme restovat několik minut, dokud nezískají zlatohnědý nádech.
  • Klobásu vyjmeme pomocí děrované lžíce z pánve a odložíme stranou.
  • Do hrnce dáme máslo, rozpustíme, vhodíme nakrájenou cibuli a necháme zkaramelizovat. Trvá to cca 5 – 7 minut a cibule by měla být zlatavá až zlatohnědá.
  • Přihodíme česnek, trochu soli, pepř, papriku, promícháme a restujeme, dokud nebude cítit česnekové aroma.
  • Potom přidáme nakrájené brambory, zalijeme kuřecím vývarem, zamícháme, zakryjeme poklicí a vaříme asi 15 minut na středním ohni.
  • Poklici necháme tak, aby mohla částečně utíkat pára a nezapomínáme občas promíchat.
  • Po patnácti minutách dáme poklici pryč a vaříme ještě dalších 10 minut. Brambory musí být jemné, měkké a trochu guláš zahustit.
  • Nakonec vrátíme zpět klobásu a promícháme. Podle chuti ještě osolíme.
  • Servírujeme ozdobené nasekanou petrželkou.

Tip: Můžeme ještě pokapat olivovým olejem a přidat přílohu v podobě čerstvého chleba či pečiva.

Luxusní sladký maďarský guláš z červených brambor.
Zdroj: https://thecozyapron.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.