Lahodné vejce s tekutým žloutkem vařené přímo uprostřed toustu je skvělý způsob, jak si pochutnat na vajíčku trochu jiným způsobem. A děti to milují!
Ingredience
- 1 a ½ lžičky tuku ze slaniny
- 1 plátek toustového chleba
- 1 vejce
- sůl a mletý černý pepř podle chuti
Postup
- V nepřilnavé pánvi na mírném ohni rozpusťte tuk ze slaniny.
- Vyřízněte cca 4 až 5 cm od středu plátku toustu a dejte na horkou pánev.
- Když je spodní strana lehce opečená, asi 2 minuty, otočte a rozklepněte vejce do důlku; dochuťte solí a pepřem.
- Pokračujte ve smažení, dokud není vejce uvařené a z většiny pevné.
- Znovu otočte a smažte ještě 1 minutu, aby byla zajištěna propečenost z obou stran.
- Ihned podávejte.