Vejce v chlebu

Vejce v chlebu

Lahodné vejce s tekutým žloutkem vařené přímo uprostřed toustu je skvělý způsob, jak si pochutnat na vajíčku trochu jiným způsobem. A děti to milují!

Ingredience

  • 1 a ½ lžičky tuku ze slaniny
  • 1 plátek toustového chleba
  • 1 vejce
  • sůl a mletý černý pepř podle chuti

Postup

  1. V nepřilnavé pánvi na mírném ohni rozpusťte tuk ze slaniny.
  2. Vyřízněte cca 4 až 5 cm od středu plátku toustu a dejte na horkou pánev.
  3. Když je spodní strana lehce opečená, asi 2 minuty, otočte a rozklepněte vejce do důlku; dochuťte solí a pepřem.
  4. Pokračujte ve smažení, dokud není vejce uvařené a z většiny pevné.
  5. Znovu otočte a smažte ještě 1 minutu, aby byla zajištěna propečenost z obou stran.
  6. Ihned podávejte.
Plátek bílého chleba s vejcem uprostřed.
www.allrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.