Recept na domácí bílý toustový chléb

Recept na domácí bílý toustový chléb

Připravte si svůj domácí toustový chléb, který je mnohem lepší než ten kupovaný. Je krásně měkoučký a nadýchaný, prostě dokonalý!

Ingredience

  • 14 g sušeného droždí
  • 808 ml teplé vody
  • 52 g krystalového cukru
  • 1 lžíce soli
  • 44 g másla, nakrájeného na kostky, při pokojové teplotě
  • 1200 g hladké mouky
  • 44 g  másla, rozpuštěného, ​​na potření

Postup

  1. V míse mixéru promíchejte droždí ve ¾ šálku teplé vody, aby se rozpustilo a nechte 5 minut odstát.
  2. Přidejte zbývající 2 a ⅔ šálky vody, cukr, sůl, máslo pokojové teploty a 5 šálků mouky a promíchejte.
  3. Pomocí hnětače míchejte při nízké rychlosti a postupně přidávejte zbývající mouku, dokud těsto není měkké a trochu lepkavé, ale ne úplně lepivé (možná nebudete muset použít všechnu mouku).
  4. Pokračujte v hnětení, dokud se nevytvoří měkká koule těsta a nevyčistí se stěny mísy, asi 7 až 10 minut.
  5. Těsto dejte do lehce vymazané mísy a otočte, aby bylo celé potažené.
  6. Zakryjte potravinářskou fólií a dejte na teplé místo bez průvanu kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem, asi 45 minut až 1 hodinu.
  7. Těsto vyklopte na čistou, lehce pomoučenou plochu.
  8. Jemně jej zatlačte, abyste odstranili všechny vzduchové kapsy.
  9. Těsto rozdělte na dvě části.
  10. Pracujte vždy s jedním kusem a jemně ho vytvarujte do obdélníku 23 x 30 cm.
  11. Srolujte obdélník, počínaje kratším koncem, do velmi těsného válce.
  12. Uzavřete švy a konce a vložte do vymazaných 23 cm forem na chléb.
  13. Chleby volně přikryjte a dejte na místo bez průvanu, dokud nezdvojnásobí svůj objem, 30 až 45 minut.
  14. Umístěte do spodu trouby rošt a předehřejte troubu na 200 stupňů C.
  15. Bochníky potřeme trochou rozpuštěného másla.
  16. Pečte bochníky po dobu 30 až 35 minut (v polovině otočte), dokud nejsou zlatohnědé.
  17. Vyjměte z trouby a ihned potřete rozpuštěným máslem.
  18. Nechte 10 minut vychladnout, poté vyjměte z forem a před krájením nechte úplně vychladnout.
  19. Užijte si ho!
Bílý chléb, rozkrojený, servírovaný na mřížce.
www.browneyedbaker.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.