Klasická bruschetta

Klasická bruschetta

Tohle je dokonale jednoduché, chutné, a přitom geniální zároveň. Někdo mávne rukou, že je to jen obyčejný opečený chléb, ale věřte, že je to úžasná lahůdka. Když se navíc kombinují s rajčaty, vznikne skutečná bomba.

Ingredience:

Na rajčata:

  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 – 3 stroužky česneku nakrájené na plátky
  • 4 velká rajčata
  • 1/4 hrnku bazalky
  • 2 polévkové lžíce balzamikového octa
  • 1 lžička soli
  • Špetka drcených vloček červeného pepře

Na chléb:

  • 1 velká bageta
  • Extra panenský olivový olej
  • 2 rozpůlené stroužky česneku

Postup:

  • Rajčata opláchneme, necháme okapat a poté nakrájíme na kostičky.
  • Bagetu rozkrájíme na plátky a zatím odložíme stranou.
  • Na pánvi zahřejme olej, přidáme plátky česneku a restujeme do zlatavého nádechu cca 2 až 4 minuty.
  • Poté necháme vychladnout. Mezitím dáme do misky nakrájená rajčata, bazalku, ocet, červené vločky pepře a česnek s olejem z pánve.
  • Promícháme a necháme marinovat asi 30 – 40 minut.
  • Mezitím si předehřejeme troubu na 200 stupňů a nakrájenou bagetu potřeme z obou stran olejem a rozložíme plátky na velký plech.
  • Opečeme dozlatova po dobu 10 až 15 minut, přičemž v polovině pečení všechny plátky otočíme.
  • Vyjmeme je z trouby, necháme 5 minut vychladnout a poté potřeme povrch každého plátku česnekem.
  • Nakonec ozdobíme rajčatovou směsí a můžeme servírovat.
Luxusní opečený chleba potřený česnekem a zdobený rajčatovou směsí.
Zdroj: https://www.delish.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.