Vyzkoušejte tento řecký jogurt bez mléka, který je hustý, luxusně krémový a dokonale kyselý! Na jeho přípravu nepotřebujete nic speciálního a stačí vám pouhé 4 ingredience.
Ingredience
- 1 šálek syrových kešu ořechů (namočených přes noc ve vodě a scezených)
- 2 plechovky kokosového mléka
- ¼ šálku tapiokového škrobu
- 3 kapsle vysoce kvalitních probiotik
Postup
- Smíchejte okapané kešu ořechy, kokosové mléko a tapiokový škrob v mixéru.
- Mixujte do hedvábně hladké konzistence
- Směs přendejte do hrnce a přiveďte k varu.
- Sundejte z plotny a nechte vychladnout.
- Přidejte do skleněné misky (bez kovu!) a vmíchejte probiotikum pomocí dřevěného, plastového nebo skleněného nádobí.
- Mísu zakryjte tenkou tkaninou a zajistěte ji gumičkou.
- Nechte kvasit při pokojové teplotě přes noc nebo dokud nedosáhnete požadované kyselosti.
Pokud preferujete rostlinnou stravu, máme pro vás recepty na veganské cukroví, které si zamiluje celá vaše rodina!