Naučte se, jak si vyrobit domácí jogurt v troubě! Nepotřebujete na to žádné speciální vybavení ani schopnosti. Navíc je to jednoduché, chutné a ušetříte tím i nějaké peníze.
Ingredience
- 2 litry mléka
- 1/2 šálku cukru
- 1 polévková lžíce neochucené želatiny
- 2 vrchovaté polévkové lžíce neochuceného jogurtu (musí obsahovat živé aktivní kultury)
- 1 polévková lžíce vanilky
Postup
- Vmíchejte želatinu do 1/3 šálku. studené vody.
- Nechte zatuhnout.
- Na středním plameni zahřejte mléko na 85 stupňů za občasného míchání.
- Dejte z ohně a přidejte želatinu, cukr a vanilku.
- Dobře prošlehejte.
- Ochlaďte na 55 stupňů.
- Přidejte jogurt a dobře promíchejte drátěnou metlou.
- Nalijte do 2 litrových sklenic (nebo jiných nádob, které chcete použít) a přišroubujte víko.
- Vložte do trouby blízko světla.
- Zapněte světlo trouby a zavřete dvířka.
- Nechte tuhnout 8 až 10 hodin.
- Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.