Kokosový jogurt ze 2 ingrediencí

Kokosový jogurt ze 2 ingrediencí

Neuvěřitelně jednoduchý recept na rostlinný jogurt, na který téměř nic nepotřebujete. A přitom je výsledek naprosto fenomenální! Vyzkoušejte ho i vy.

Ingredience

  • 400 ml plechovka plnotučného kokosového mléka
  • 2 kapsle probiotik vhodných  pro vegany (musí to být kapsle, ne pilulky, které se musí rozdrtit)

Volitelné doplňky:

  • na doslazení javorový sirup, stévie, nebo agávový nektar
  • vanilkový extrakt nebo prášek z vanilkového lusku
  • ovoce nebo ovocný kompot

Postup

  1. Dobře protřepejte kokosové mléko.
  2. Poté otevřete a nalijte do čisté, sterilizované, suché skleněné nádoby nebo misky.
  3. Čisté sklenice můžete snadno sterilizovat tak, že je důkladně opláchnete vroucí vodou a necháte zcela vyschnout.
  4. Před přidáním přísad je nechte vychladnout zpět na pokojovou teplotu.
  5. Občas se oddělí kokosové mléko, takže po přidání do dózy míchám metličkou, aby bylo úplně hladké.
  6. Vyprázdněte své probiotické kapsle do kokosového mléka a promíchejte dřevěnou nebo plastovou lžičku, nikoli kovovou, protože kovová lžička může s probiotiky negativně reagovat.
  7. Míchejte, dokud nebude směs krémová a hladká.
  8. Směs zakryjte tenkou utěrkou a zajistěte gumičkou.
  9. Nechte jogurt aktivovat alespoň 24 hodin a až 48 hodin na teplém místě.
  10. Čím déle bude jogurt odpočívat, tím bude šťavnatější.
  11. V teplejších podmínkách je snadné vyrobit jogurt (pokud má váš dům teplotu 23 stupňů C a více).
  12. Ale v chladnějších podmínkách dejte jogurt do trouby se zapnutým světlem (nezapínejte troubu), kde by měl mít správné množství tepla, aby se aktivoval.
  13. Jakmile jogurt dosáhne správné chuti a hustoty podle vašich představ (nezapomeňte ochutnat vařečkou), bezpečně přikryjte víčkem a dejte do chladu.
  14. Ochlazením se jogurt ještě více zahustí, téměř do konzistence řeckého jogurtu (v závislosti na značce kokosového mléka, které jste použili)!
  15. Pro ještě hustší jogurt vyložte jemné síto dvěma vrstvami gázoviny a umístěte nad mixovací nádobu. Nalijte jogurt, poté volně přikryjte víkem nebo plastovou fólií a nechte přes noc nebo 12+ hodin odpočinout v lednici.
  16. Mělo by to trochu více zhoustnout.
  17. Jogurt podávejte jen tak nebo s ovocem či s ovocným kompotem.
  18. V tomto okamžiku můžete také přidat trochu sladidla nebo příchuti, jako je javorový sirup a / nebo vanilkový extrakt.
  19. Uchovávejte přikryté v lednici několik dní (až 7 dní).
Rostlinný jogurt z kokosového mléka servírovaný ve sklenici s ovocem a lžičkou.
www.minimalistbaker.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.