Lahodný předkrm s vysokým obsahem bílkovin a vitamínů nebo také perfektní příloha s takovým množstvím sýra, aby její chuť byla dekadentní, ale stále zůstala zdravá. To musíte vyzkoušet!
Ingredience
- 2 konzervy tuňáka (140 – 170 gramů každá), dobře scezené
- 1100 g cuket, nahrubo nastrouhaných
- 2 velká vejce
- 1/2 šálku parmezánu
- 3 lžíce majonézy
- 3/4 lžičky soli
- 3/4 hrnku celozrnné nebo špaldové mouky
- 2 nakrájené jarní cibulky
- olej ve spreji
Postup
- Nastrouhanou cuketu vložte do lněné utěrky a pořádně vyždímejte, nahoře zatočte a přitlačte na „kuličku“ s cuketou.
- Vylijte tekutinu a přeneste cuketu do velké nádoby spolu s tuňákem, vejci, parmezánem, majonézou a solí.
- Pořádně promíchejte, tuňáka nalámejte na kousky.
- Navrch přisypte mouku a míchejte, dokud se vše dobře nespojí.
- Rozpalte velkou keramickou nepřilnavou pánev nebo gril na středním plameni a postříkejte olejem ve spreji.
- Přidejte asi 1/3 šálku směsi, smažte 4-5 minut, opatrně otočte a smažte další 4 minuty nebo do hněda.
- Pracujte v dávkách.
- Podávejte teplé nebo studené, s omáčkou z řeckého jogurtu smíchaného s česnekem a černým pepřem.