Pečeně s citrónem

Pečeně s citrónem
Příprava: 30 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 4

Králík na česneku v kombinaci s citrusy? To je naprostá lahůdka, ať už jako chutný oběd či netradiční večeře. Uvidíte, že si pochutnáte nejen vy, ale i vaši blízcí.

Ingredience:

  • 1 králík (cca 1 200 g)
  • šťáva z jednoho chemicky neošetřeného citronu
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 1/4 lžičky muškátového oříšku
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 polévková lžíce medu
  • 50 ml extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce tymiánu (sušeného nebo čerstvého, podle toho co máme)
  • 4 – 6 stroužků česneku
  • 1 chemicky neošetřený citron
  • 2 bobkové listy
  • sůl podle chuti (ideálně mořská)

Postup:

  • Králíka naporcujeme a ze všech stran osolíme i opepříme.
  • Vložíme do pekáče či zapékací misky a okořeníme muškátovým oříškem, tymiánem i paprikou.
  • Přihodíme oloupaný a na plátky nakrájený česnek, bobkový list, med a citronovou šťávu.
  • Necháme 2 hodiny marinovat a poté si předehřejeme troubu na 180°C.
  • Králíka pokapeme olivovým olejem a poklademe citronem nakrájeným na plátky.
  • Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 1 hodinu. Průběžné poléváme marinádou, ve které králíka pečeme.
  • Po uplynutí této doby troubu vypneme a pekáč necháme ještě 10 minut v troubě.
  • Poté vyjmeme ven a servírujeme s bílou rýží, nebo třeba s hranolky.
Králík z trouby s vůní citronu a muškátového oříšku.
Zdroj: https://www.foodfromportugal.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.