Tento recept je jednoduchý a výsledek velmi chutný. Nepotřebujete máslo a přesto je dokonale lahodný. Uvidíte, že vás tento kakaový moučník uchvátí.
Ingredience:
- 2 hrnky cukru moučka
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 hrnku holandského kakaa
- 2 hrnky vody
- 1 hrnek rostlinného oleje
- 2 lžíce bílého octa
- 1 – 2 lžičky vanilkového extraktu
Postup:
- Nejdříve začneme tím, že si předehřejeme troubu na 175°C a kulatou formu vyložíme pečícím papírem.
- Ve velké misce smícháme cukr, mouku, jedlou sodu, sůl a kakao, tedy suché suroviny.
- Poté přilijeme vodu, rostlinný olej, ocet a vanilku. Našleháme vařečkou nebo metlou, až dokud není těsto pěkně hladké.
- Nalijeme do připravené formy a vložíme do předehřáté trouby.
- Pečeme 40 minut. Na konci pečení zkontrolujeme pomocí špejle, jestli je těsto propečené.
- Pokud ano, vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
- Pak buchtu vyklopíme z formy a pocukrujeme. Kdo chce, může místo cukru použít čokoládovou polevu.