Luxusní cuketová omáčka s mandlemi, kapary a citronem, která vás naprosto nadchne! Je zdravá, vynikající a zároveň jednoduchá na přípravu. Užijte si ji!
Ingredience
- ½ šálku plátku mandlí
- 2-3 lžíce olivového oleje (volitelně)
- 450 g cuket, nakrájených na tenké plátky
- 30 g bazalky
- 1 velký stroužek česneku
- kůra z 1 citronu + 2 lžíce šťávy
- 2 lžíce scezených kaparů
- 2 lžíce lahůdkového droždí (volitelně)
- černý pepř, podle chuti
- sůl, podle chuti
- 300 g těstovin
Postup
- Plátky mandlí nasucho opražte na malé pánvi dozlatova.
- Dejte stranou.
- Ve velké nerezové pánvi rozehřejte 1 polévkovou lžíci oleje.
- Jakmile se olej začne třpytit, přidejte plátky cukety.
- Rychle je s olejem promíchejte.
- Pokud nechcete použít olej, můžete místo toho cukety napařit.
- Cukety restujte na středním ohni za častého míchání, dokud všechny nezprůhlední a místy nezkaramelizují.
- Odložte pánev stranou.
- Dejte polovinu mandlí (zbytek si nechte na ozdobu), uvařené cukety, olivový olej (pokud používáte), 2/3 bazalky (nějakou si nechte na ozdobu), česnek, citronovou kůru a šťávu (začněte s 1 polévkovou lžící, pak upravte podle svých představ), kapary, lahůdkové droždí a špetku pepře a soli do kuchyňského robotu.
- Rozmixujte do hladka a dochuťte kořením podle chuti.
- Těstoviny uvařte a těsně předtím, než budete připraveni je scedit, uschovejte si 1 šálek vody.
- Dejte cuketovou omáčku do hrnce, přidejte dostatek horké vody na z těstovin (možná ji nebudete potřebovat celou), aby se omáčka uvolnila, a poté promíchejte s uvařenými těstovinami.
- Dobře promíchejte.
- Dochuťte, rozdělte do misek a ozdobte zbylými mandlovými plátky a bazalkou.
Hledáte jídlo, které budete mít na stole do půl hodinky a přitom zasytí celou rodinu? Recepty na těstoviny se špenátem jsou tou pravou volbou! Můžete do nich použít jakýkoliv sýr nebo to, co máte zrovna doma.