Kuřecí játra s karamelizovanou cibulkou a Madeirou

Kuřecí játra s karamelizovanou cibulkou a Madeirou

Lahodná restovaná játra s cibulkou a portským vínem si příjemně pohrají s vašimi chuťovými buňkami a vy poznáte, že i vnitřnosti mohou být naprosto luxusní pochoutkou!

Ingredience

  • 3 lžíce oleje
  • 3 cibule nakrájené na tenké plátky
  • 3/4 čajové lžičky soli
  • 1/4 čajové lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 500 g kuřecích jater
  • 1/2 šálku vína Madeira
  • 1 vejce uvařené natvrdo
  • 2 lžíce nakrájené čerstvé petrželky

Postup

  1. Na pánev dejte 2 lžíce oleje, rozehřejte a přidejte nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte polovinu soli a pepře, restujte do zlatova, poté je přendejte z pánve do misky.
  3. Kuřecí játra omyjte a překrojte vždy na polovinu.
  4. Na pánev přidejtezbylou lžíci oleje a do rozehřátého oleje vložte kousky jater.
  5. Přidejte zbytek soli a pepře a orestujte ze všech stran.
  6. Játra by měla zůstat uvnitř mírně růžová.
  7. Do pánve k játrům přidejte Madeiru, vložte orestovanou cibuli a krátce prohřejte.
  8. Servírujte s nakrájenou petrželkou a ozdobte uvařeným vejcem nakrájeným na osminky.
  9. Jako přílohu lze podávat toast nebo topinku, nebo opékané brambory či tortillu.
Kuřecí játra s cibulkou a portským vínem servírovaná v misce, ozdobená vajíčkem a petrželkou.
www.foodandwine.com

Podívejte se i na našich 6 nejlepších receptů na osmažená játra. Který vyzkoušíte jako první?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.