Restovaná kuřecí játra na víně

Restovaná kuřecí játra na víně

Kombinace kuřecích jater, červeného vína, cibulky a cibulové marmelády je naprosto výtečná! Servírujte s bramborovou kaší a vaše rodina bude nadšená.

Ingredience

  • 500 g  kuřecích jater
  • 2 cibule
  • 2 dcl červeného vína
  • 3 lžíce cibulové marmelády
  • 1/2 lžičky mleté červené papriky
  • 1/2 lžičky soli a pepře
  • 2 lžíce oleje
  • třtinový cukr na dochucení (v případě potřeby)

Postup

  1. Omyjte, odblaňte a nakrájejte játra na střední kousky.
  2. Játra vložte na pánev a restujte ze všech stran, po orestování dejte do misky.
  3. Játra by měla zůstat mírně narůžovělá.
  4. Přidejte zbylý olej, rozehřejte a přidejte cibuli nakrájenou na drobné plátky, restujte do zlatohněda.
  5. Přidejte mletou papriku a hned zalijte vínem, přidekte cibulovou marmeládu, sůl a pepř.
  6. Dostatečně provařte, v případě velké kyselosti můžete dochutit cukrem.
  7. Do omáčky vložíte restovaná játra a prohřejte.
  8. Restovaná játra podávejte s bramborou kaší.
Játra s červeným vínem, cibulí a cibulovou marmeládou servírované na tácku.
www.hranene.framar.bg

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.