Kombinace kuřecích jater, červeného vína, cibulky a cibulové marmelády je naprosto výtečná! Servírujte s bramborovou kaší a vaše rodina bude nadšená.
Ingredience
- 500 g kuřecích jater
- 2 cibule
- 2 dcl červeného vína
- 3 lžíce cibulové marmelády
- 1/2 lžičky mleté červené papriky
- 1/2 lžičky soli a pepře
- 2 lžíce oleje
- třtinový cukr na dochucení (v případě potřeby)
Postup
- Omyjte, odblaňte a nakrájejte játra na střední kousky.
- Játra vložte na pánev a restujte ze všech stran, po orestování dejte do misky.
- Játra by měla zůstat mírně narůžovělá.
- Přidejte zbylý olej, rozehřejte a přidejte cibuli nakrájenou na drobné plátky, restujte do zlatohněda.
- Přidejte mletou papriku a hned zalijte vínem, přidekte cibulovou marmeládu, sůl a pepř.
- Dostatečně provařte, v případě velké kyselosti můžete dochutit cukrem.
- Do omáčky vložíte restovaná játra a prohřejte.
- Restovaná játra podávejte s bramborou kaší.