Rychlá a jednoduchá večeře, která je navíc vynikající je splněný sen každé kuchařky. Vyzkoušejte tento recept na krůtí játra podávaná na opečených toastech s karamelizovanou cibulkou a budete nadšeni!
Ingredience
- 500 g krůtích jater
- 1 lžíce hladké mouky
- 4 cibule
- 4 lžíce másla
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžíce cukru
- 4 cl koňaku
- 8 plátků toastového chleba
- sůl
- papričky
Postup
- Játra omyjte, osušte a nakrájejte na 8 tenkých plátků.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na proužky.
- Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce másla, přidejte cibuli a restujte, dokud nezačne karamelizovat.
- Posypte cukrem, potřete koňakem a vařte, dokud se koňak neodpaří a cibule nebude křupavá.
- Dejte stranou.
- Na pánvi rozehřejte zbývající máslo a olej.
- Játra zaprašte moukou a na středně mírném ohni 2-4 minuty restujte.
- Chleba opečte, poklaďte cibulí a játry a podávejte.