Jednoduchá podzimní buchta s jablky, která stojí za vyzkoušení.
Ingredience na těsto
- 500g polohrubé mouky
- 200g změklého másla
- 5-6 lžic mléka
- 3 lžíce medu
- 1/2 kypřicího prášku do perníku
- 1ks vajíčka
Ingredience na náplň
- 1kg strouhaných jablek
- 2 lžičky skořice
- 2ks pudinků v prášku
- cukr podle sladkosti jablek
Postup
- V míse smíchejte mouku s kypřicím práškem do perníku, přidejte změklé máslo, med, mléko a vejce.
- Promíchejte a vypracujte hladké těsto. Dejte chladit do ledničky.
- Do mísy nastrouhejte jablka nahrubo. Smíchejte jej s pudinkovým práškem, lžičkou skořice a popřípadě i s cukrem, podle toho, jak jsou jablka sladká.
- Odleželé těsto rozdělte na dvě poloviny. Vyválejte z nich placky.
- Na plech vyložený pečícím papírem dejte první část vyváleného těsta. Navrch rozprostřete jablka.
- Poté přiklopte druhou polovinou rozváleného těsta.
- Dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180°C po dobu 30 minut nebo dozlatova.
- Hotovou buchtu nechejte vychladnout a podávejte posypanou moučkovým cukrem.
Zbylo vám více jablek? Upečte si třeba některý z našich receptů na jablečné muffiny!