Dokonalá buchta s jablky na plech

Dokonalá buchta s jablky na plech
Příprava: 30 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 10

Jednoduchá podzimní buchta s jablky, která stojí za vyzkoušení.

Ingredience na těsto

  • 500g polohrubé mouky
  • 200g změklého másla
  • 5-6 lžic mléka
  • 3 lžíce medu
  • 1/2 kypřicího prášku do perníku
  • 1ks vajíčka

Ingredience na náplň

  • 1kg strouhaných jablek
  • 2 lžičky skořice
  • 2ks pudinků v prášku
  • cukr podle sladkosti jablek

Postup

  • V míse smíchejte mouku s kypřicím práškem do perníku, přidejte změklé máslo, med, mléko a vejce.
  • Promíchejte a vypracujte hladké těsto. Dejte chladit do ledničky.
  • Do mísy nastrouhejte jablka nahrubo. Smíchejte jej s pudinkovým práškem, lžičkou skořice a popřípadě i s cukrem, podle toho, jak jsou jablka sladká.
  • Odleželé těsto rozdělte na dvě poloviny. Vyválejte z nich placky.
  • Na plech vyložený pečícím papírem dejte první část vyváleného těsta. Navrch rozprostřete jablka.
  • Poté přiklopte druhou polovinou rozváleného těsta.
  • Dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180°C po dobu 30 minut nebo dozlatova.
  • Hotovou buchtu nechejte vychladnout a podávejte posypanou moučkovým cukrem.
Buchta s jablky, skořicí a medem.
Zdroj: laurencariscooks.com

Zbylo vám více jablek? Upečte si třeba některý z našich receptů na jablečné muffiny!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.