Plánujete oslavu? Nebo návštěvu? Upečte strouhané řezy s jablky, kterými neurazíte a naopak všechny uspokojíte jejich lahodnou chutí!
Ingredience
- 450g polohrubé mouky
- 150g moučkového cukru
- 4ks žloutků
- 180g másla
- 6g kypřicího prášku
- 600g strouhaných jablek
- 150g cukru krupice
- 4ks bílků
- 1 lžička mleté skořice
- mleté ořechy dle chuti
Postup
- Prosejte mouku do větší mísy a smíchejte ji s kypřicím práškem.
- Přidejte změklé máslo a žloutky. Vypracujte těsto.
- Větší část těsta (asi 2/3) vyválejte a dejte na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech. Zbytek těsta dejte odpočívat do lednice.
- Jablka nastrouhejte a v míse smíchejte s cukrem moučkou, skořicí a nasekanými ořechy.
- Směs jablek rozprostřete na těsto na plechu.
- Poté z bílků a z cukru krupice ušlehejte sníh, který rozetřete na navrstvená jablka na plechu.
- Zbytek těsta, který v lednici ztuhl, nastrouhejte navrch buchty.
- Pečte v předem vyhřáté troubě při 180°C po dobu 30-40 minut.
- Upečenou buchtu nechte vychladnout a podávejte nakrájenou s trochou zakysané smetany, domácí šlehačky nebo zmrzliny.