Tvarohovo-jablečná buchta

Tvarohovo-jablečná buchta
Příprava: 30 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 12

Jablečná buchta s tvarohem, kterou musíte ochutnat. Šťavnatý a vláčný moučník pro všechny příležitosti.

Ingredience na těsto

  • 350g polohrubé mouky
  • 150g cukru krystal
  • 140g změklého másla
  • 2ks vajec
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva

Ingredience na tvarohovou náplň

  • 500g tučného tvarohu ve vaničce
  • 100g moučkového cukru
  • 1/2 balení pudinku v prášku (vanilka)
  • 0,5l mléka
  • rozinky nebo vlašské ořechy dle chuti

Ingredience na jablečnou náplň

  • 500g-800g strouhaných jablek
  • cukr krystal podle chuti
  • 1-2 lžičky mleté skořice

Postup

  • V míse smíchejte prosátou mouku s krystalovým cukrem a práškem do pečiva. Poté zapracujte změklé máslo a vajíčka.
  • Těsto by mělo připomínat drobenku.
  • Pekáč vyložte pečícím papírem a nasypte na dno asi 2/3 těsta (drobenky) a upěchujte.
  • V jiné míse vyšlehejte tvaroh s cukrem, pudinkovým práškem, mlékem a oříšky nebo rozinkami podle chuti.
  • Tvarohová náplň by měla být řídká, bez hrudek. Nalijte ji na rozprostřené těsto v pekáči.
  • V míse nastrouhejte jablka, smíchejte je s cukrem a skořicí. Jablečnou směs rozprostřete navrch tvarohové směsi.
  • Nakonec navrch rozprostřete zbývající těsto (drobenku).
  • Pečte při 160°C po dobu asi 45 minut. Nechte vychladnout a podávejte.
Jablečno-tvarohový moučník s drobenkou.
Zdroj: iambaker.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.