Veganský jogurtový koláč s červeným rybízem

Veganský jogurtový koláč s červeným rybízem

Tento veganský moučník s červeným rybízem vás nadchne svou jedinečnou chuťovou kombinací a texturou, která je opravdu neuvěřitelná díky spojení olivového oleje a jogurt. To musíte vyzkoušet!

Ingredience

  • 195 g hladké mouky
  • 45 g mandlové mouky
  • 170 g cukru
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • 0,5 lžičky vanilkového prášku
  • 0,5 lžičky soli
  • 200 ml rostlinného jogurtu (např. sójového)
  • 100 ml rostlinného mléka
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 0,5 lžičky citronové kůry
  • 100 gramů červeného rybízu
  • k podávání: šlehačka na rostlinné bázi a červený rybíz

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 200 ° C.
  2. Dno a okraje dortové formy o průměru 18 cm vyložte pečicím papírem.
  3. V míse smíchejte suché přísady: mouky, cukr, prášek do pečiva a koření.
  4. Přidejte jogurt, mléko, olej, citronovou šťávu a kůru a míchejte, dokud se plně nespojí.
  5. Jemně vmíchejte rybíz a nalijte těsto do formy.
  6. Pečte koláč ve spodním roštu trouby 45–60 minut, nebo dokud test párátkem nevyjde čistý.
  7. Doba pečení se liší podle velikosti formy a trouby.
  8. Před podáváním nechte koláč chvíli vychladnout.
  9. Podávejte se smetanou a rybízem.
Nakrojený koláč ozdobený šlehačkou a čerstvým červeným rybízem servírovaný na talířku.
www.myberryforest.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.