Vepřové kostky na česneku

Vepřové kostky na česneku

Příprava tohoto pokrmu zabere maximálně 30 minut, ale rozhodně stojí za to. Masu sekundují zelené fazolky, které dodají celému pokrmu ten správný šmrnc.

Ingredience:

  • 650 g vepřových kotlet bez kosti
  • 1 polévková lžíce kořenící směsi na vepřové maso
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1/2 kostky másla
  • 60 ml zeleninového vývaru
  • Šťáva z 1/2 chemicky neošetřeného citronu
  • 6 – 8 stroužků česneku
  • 450 g zelených fazolek
  • 1/4 lžičky červených chilli vloček
  • Čerstvá petržel a plátky citronu na ozdobu

Postup:

  • Vepřové maso nakrájíme na středně velké kostky, česnek oloupeme a nakrájíme na jemné plátky.
  • Zelené fazolky zbavíme konců a blanšírujeme. Pokud jsou tenké, můžeme blanšírování vynechat.
  • Maso dáme do misky, posypeme kořením a promícháme, aby se dostalo na každý kousek masa.
  • V pánvi zahřejeme olej na středním ohni a poté vhodíme vepřové kostky, které osmažíme po dobu 3 minut ze všech stran, aby bylo křupavé a okraje získaly hnědý nádech. V případě potřeby ještě přilijeme olej.
  • Osmahnuté maso vyjmeme z pánve a vhodíme rozpustit máslo. Snížíme trochu teplotu a jakmile je máslo rozpuštěné, přidáme česnek a restujeme zhruba 30 sekund až 1 minutu.
  • Pánev důkladně oškrábneme od kousků masa a zalijeme zeleninovým vývarem s citronovou šťávou.
  • Mícháme asi 1 minutu a poté přidáme zelené fazolky, které necháme vařit po dobu 4 minut a pravidelně je otáčíme pomocí kleští.
  • Nakonec dáme fazolky v pánvi stranou a vrátíme zpět maso, aby se prohřálo.
  • Servírujeme maso s fazolkami ozdobené plátky citronu a posypané čerstvou nakrájenou petrželkou. Kdo chce, může ještě přisypat nasekané čerstvé chilli papričky.
Jemné kousky vepřového masa s česnekovým máslem a zelenými fazolemi.
Zdroj: https://www.eatwell101.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.