Česnek dokáže ochutit prakticky cokoliv a v případě masa to platí dvojnásob. Zkuste tento zajímavý recept pro vepřové na česneku a uvidíte, že vás dostane.
Ingredience:
- 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 lžíce mořské soli smíchané s mletým černým pepřem
- 1 250 g vepřové panenky
- 4 lžíce čerstvého nesoleného másla
- 10 stroužků česneku
- 1 lžička sušené bazalky
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušené petrželky
- 2 lžičky italské bylinkové směsi
Postup:
- Nejdříve si předehřejeme troubu na 180 stupňů a nachystáme plech s alobalem.
- V malé misce smícháme prolisovaný česnek, bazalku, oregano, tymián, petržel a italskou bylinkovou směs.
- Maso osolíme a opepříme ze všech stran.
- Ve velké pánvi zahřejeme olivový olej a vložíme do ní panenku, kterou opečeme z každé strany do zlatohněda, aby se maso zatáhlo.
- Vyjmeme z pánve, přendáme na plech, na kterém máme rozložený alobal. Potřeme připravenou bylinkovou směsí a poklademe nakrájenými kousky másla.
- Panenku zabalíme do fólie a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 25 – 30 minut.
- Poté vypneme troubu a maso necháme ještě 5 minut uvnitř.
- Nakonec vyndáme plech z trouby, odstraníme alobal a dáme ještě na 5 minut odpočinout.
- Nakrájíme na plátky a můžeme servírovat. Perfektní přílohou je bramborová kaše.