Plátky na česneku se zeleninou

Plátky na česneku se zeleninou

Jestli vám došly nápady, co udělat jako vydatný oběd či večeři, zkuste tento recep s vepřovými kotletami, díky kterému budou vaše chuťové pohárky tančit zumbu.

Ingredience:

  • 1 kg brambor
  • 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce kremžské hořčice
  • 2 lžičky uzené papriky
  • 4 vepřové kotlety
  • 1 červená nebo žlutá cibule
  • 1 balení baby mrkve
  • 60 g čerstvého nesoleného másla
  • 4 – 5 stroužků česneku
  • 1 svazek chřestu
  • 3/4 hrnku mraženého hrášku
  • 4 snítky čerstvého kopru
  • 1 hrst čerstvých petrželových listů
  • Sůl a mletý černý pepř podle chuti

Postup:

  • Troubu si předehřejeme na 200 stupňů a připravíme si velký pekáč/plech.
  • Brambory důkladně omyjeme, rozpůlíme (necháme na nich slupku) a rozložíme na plech.
  • Pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a dáme péct na 30 minut.
  • V malé misce smícháme hořčici s uzenou paprikou a vzniklou směsí potřeme kotlety z obou stran, které jsme ještě předtím osolili a opepřili.
  • Poté vyjmeme pekáč z trouby, přidáme oloupanou a na plátky nakrájenou cibuli, očištěnou mrkev a ochucené kotlety.
  • Dáme zpět a pečeme dalších 15 minut.
  • Česnek očistíme, prolisujeme přes lis na česnek a smícháme se změklým máslem. Chřest na konci odkrojíme.
  • Znovu vytáhneme plech z trouby a přidáme chřest s mraženým hráškem, rozprostřeme a na vše rovnoměrně rozvrstvíme česnekové máslo.
  • Vrátíme do trouby a zapečeme ještě 5 – 10 minut, aby byla zelenina krásně jemná a maso získalo zlatavý nádech.
  • Servírujeme pokapané citronovou šťávou, posypané čerstvým nasekaným koprem a petrželkou. Kdo chce, může ještě přidat plátek citronu.
Vepřové maso s hořčicí a zeleninou v česnekovém másle.
Zdroj: https://www.taste.com.au/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.