Polévka z cizrny a mrkve

Polévka z cizrny a mrkve

Tato lahodná cizrnová polévka s kokosovým mlékem a mrkví vás nadchne! Navíc je podávaná s dokonalou křupavou kořeněnou cizrnou, smetanou a dýňovými semínky. Delikatesa!

Ingredience

Na polévku:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nasekaná
  • 1 lžička chilli vloček
  • 500 g mrkve, nakrájené na plátky
  • 400 ml kokosového mléka
  • zeleninový vývar
  • 1 x 400g plechovka cizrny, scezená
  • sůl a pepř

Na křupavou cizrnu:

  • 1 x 400g plechovka cizrny, scezená
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • ½ lžičky soli
  • mletý pepř
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté ​​kurkumy
  • 1 lžička garam masaly
  • ½ lžičky kajenského pepře

K servírování:

  • 150 ml smetany
  • 2 lžíce opečených dýňových semínek

Postup

  1. Ve velké pánvi na středním ohni rozpalte olivový olej a orestujte na něm cibuli a chilli vločky.
  2. Přidejte mrkev a vařte několik minut.
  3. Přilijte kokosové mléko a zeleninový vývar.
  4. Dobře promíchejte a vařte deset minut.
  5. Přidejte scezenou cizrnu.
  6. Míchejte ještě několik minut.
  7. Sejměte pánev ze sporáku a polévku rozmixujte v pyré pomocí kuchyňského robotu nebo mixéru.
  8. Podávejte v miskách, s trochou smetany a ozdobené dýňovými semínky a křupavou cizrnou.
  9. Pro přípravu křupavé cizrny předehřejte troubu na 200 ° C.
  10. Plech vyložte pečícím papírem.
  11. Cizrnu dejte do misky a natřete olivovým olejem, solí, pepřem a kořením.
  12. Cizrnu rozložte na vyložený plech na pečení.
  13. Pečte po dobu 15-17 minut nebo dokud cizrna nevypadá křupavě.
Polévka s cizrnou a mrkví servírovaná v miskách s vedle položeným chlebem a mrkví.
www.mondomulia.com

Z cizrny si nemusíte připravovat pouze polévky. Možností je spousta. Inspirujte se našimi 9 recepty s cizrnou, kde najdete třeba tipy, jak připravit skvělý hummus či falafel.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.